Referat fra Familiedagen 18,06 2022

58 personer i 13 båter koste seg i nordvestkulingen på familiedagen i Ydstevoa. Alt gikk veldig greit takket være flotte folk og gode hjelpere. Skulderklapp!

MMF Familiedag 18/6-2022. 

Etter en svært fuktig fredag opprant MMF sin Familiedag med et strålende solskinn og behagelig temperatur. Nordvesten strøk godt over knattene, men Ydstevoa byr på god skjerming for sånn vind. Allerede dagen før hadde en god del båter og folk samlet seg, og allerede på tidlig lørdag formiddag var brygga fylt med mange forventningsfulle, både store og små. Flere kom til etter hvert, både med båt og landverts, og folket koste seg i solskinnet. 
  Presis kl. 13:00 kunne sekretæren i foreninga, Harald Halvorsen, ønske alle de frammøtte velkommen til arrangementet. Der var nå tre år siden sist; de to siste årene hadde pandemien satt en effektiv stopper for gjennomføringen. En telefonhilsen med lykke til fra formannen, Jan Otto, ble også videreformidlet. Vi skulle har veldig tradisjonelt opplegg med 9-posters natursti, fiske- og krabbe-konkurranse og innlegg/ demonstrasjoner fra Mandal Røde Kors. Og selvfølgelig et stort gratislotteri før dagen skulle rundes av med et raust reke- og pølseparty. 
  Etter litt fram og tilbake med å få delt inn lagene kunne fire lag med i alt 23 barn legge ut på naturstien. Her var det lagt inn noen nye, og litt vanskeligere, elementer, og engasjementet var stort for å komme fram til riktige svar for å havne høyest opp på resultatlisten. Mens vi holdt på med dette ankom Mandal Røde Kors med Emilie Kåløy, Malin Hageland og Ole Pedersen fordelt på to Resque Runners. Når naturstien var over holdt disse litt informasjon om sikkerhet på sjøen og etter hvert kunne de som hadde lyst være med på en liten tur på bukta med redningsbåten. Veldig populært, og stor takk til  Mandal Røde Kors for dette.
  Deretter var det tid for fiskekonkurransene. Siden nordvesten fremdeles var ganske sterk ble det besluttet å kutte denne ned til en halvtime. Deltakerne dro enten ut eller fisket fra land, og engasjementet var upåklagelig. Etter endt innsats var det oppmøte hos  han Lars som hadde tatt på seg å veie og vurdere fangstene. Til sammen ble det vel dradd opp etpar kilo fisk og 7-8 krabber.
  Sekretariater med Kjersti og Bjørg hadde nå fått ferdig resultatlistene etter naturstien og deltakerne ble kalt opp til premieutdelingen. Siden det bare var fire lag ble det besluttet at alle skulle premieres. Både hodelykter, dykkerbriller, rigler og fiskestenger så ut til å falle i smak hos vinnerne. Han Lars hadde også fått klar listene sine og fisk og krabber i forskjellige varianter ble premiert med ryggsekker og dykkerbriller. MMF hadde anskaffet et antall T-skjorter fra Sig Hansen med påskriften «Shut up and fish» som ble delt ut til alle barna. Det kunne se ut som om dette var et populært innslag. Så var det tid for å gjennomføre trekning i det stor gratislotteriet, og forventningene var store. Både dykkermasker og kokeapparat, solcellelamper og capser, og masse annet ble fordelt til heldige vinnere i høyt tempo. Her gikk det unna til det hele endte opp i at reke- og pølsepartyet kunne settes i gang. Alle bordene ble satt sammen til et eneste langt langbord der store og små benket seg for heftig inntak av sterkt etterlengtet bespisning. Rekene ble ordnet ved selvbetjening og Lasse hadde allerede god gang på grillen og sørget for at pølsene var klare til de som valgte det.
  Dette rundet egentlig familiedagen av på en grei måte med et inntrykk av at alle de frammøtte var godt fornøyde og hadde hatt en flott dag med båtforeningen.
 Stor TAKK til alle små og store hjelpere som fikk dette til å flyte på en særdeles grei måte!

Referent: Harald Halvorsen.