img_5897.

Referat fra Familiedagen 17.06.2023

Referat fra familiedagen i 2023. hvor det ett fantastisk vær og det ikke var mindre en 62 personer, fordelt på 14 båter.

Referat, MMFs Familiedag, 17/6 – 2023.

 

  Etter en lang periode med strålende sommervær opprant lørdagen i Ydstevoa i samme stil. Flott vær, vindstille og godt over 25 grader i lufta. Badevannet lå på drøyt 20 så alt lå til rette for en flott familiedag.

 

  Allerede på fredagen hadde en del båter ankommet, men litt tidlig på dagen så det ut til at vi kunne oppleve en liten publikumssvikt. Sammenfall med Vigelandsdagene og korpsfestival i byen ville nok trekke andre veier. Men nye folk kom stadig til både over land og sjø så når klokka ble 13 og vi skulle dra i gang viste det seg at vi var 62 personer fordelt på 14 båter. Slett ikke verst omstendighetene tatt i betraktning.

 

  Etter at generalsekretæren (Harald) hadde ønsket velkommen og kommet med litt praktisk info om hva vi hadde foran oss, skulle barna deles inn i lag på fem personer til naturstien som innehadde 9 poster. Dette gikk for så vidt greit, selv om noen av de yngre hadde «litt lopper i blodet». 25 barn dannet tilslutt fem lag.

 

  I halv totiden var det bare å sette i gang. Med liv og lyst fòr ungene av gårde og oppgavene ble løst med stor entusiasme. Tang og fisk ble artsbestemt og sjøvett og avfall ble grundig vurdert. Godteglass (Hilde), vannhenting (Bjørg) og terningkast (Ronny) var også med. Tilslutt kom man til ballong-skytekonkurransen (Jan Otto) der god instruksjon (og gode skyteferdigheter?) gjorde at vi nesten gikk tom for ballonger. Men det gikk bra og snart kunne sekretariatet, Kjersti, Bjørg og Onkel, sette seg sammen for å rangere besvarelsene.

 

  Mens dette pågikk ble også fiskekonkurransen avholdt. Både fisk og krabber skulle hales opp, og igjen viste deltakerne stort engasjement. Etter de tilmålte 45 minuttene ble fangstene levert inn til dommerbordet der Eva og Jan Arvid med god hjelp av Dennis veide og målte og talte etter beste evne.

 

  Så skulle sannhetens øyeblikk komme og stillheten senket seg over forsamlingen. Kåring av beste lag på naturstien ble lag 2 som bestod av Felix, Mie, Isabella, Olivia og Olai. Disse vant hver sin flotte teleskopfiskestang. Størst fisk var det Olivia som fikk, en torsk på 1,05 kg. Den minste fisken fikk Felix.

I krabbeklassen stakk Medina av med seier i alle klassene. Stort GRATULERER til alle vinnerne.

 

  Deretter var det trekning i det store gratislotteriet med gevinster kjøpt inn av MMF. Her fløy strandleker, frisbeer, lamper og dykkermasker ut i høyt tempo. Vi må heller ikke glemme 5 greie gavekort som var sponset av Mix. Nesten halvparten av de frammøtte vant noe i lotteriet, og det kunne se ut som om alle var godt fornøyde.

 

  Da den siste premien var delt ut var det tid for bespisning. Det var standardmeny med reker og pølser (handlet og transportert av Lasse og Jan Arvid), og ikke minst flere fat med krabber, noen hadde kjøpt og noen var selvfisket. Langbord ble laget, pølser grillet og krabber og reker ble satt ut til selvbetjening. Folket koste seg denne nydelige sommerettermiddagen og tradisjonen tro også et godt stykke ut i sommernatta.

 

Nok et vellykket arrangement i MMF sin regi.

 

Stor takk til alle som bidro !!

 

Referent: Harald Halvorsen.