Hummer og lutefisk til Jul!

Einar deler sine gode tips på tilbereding av norsk hummer og lutfisk .

TILBEREDNING AV NORSK HUMMER MED TILBEHØR

NORMAL STØRRESLE FRA EN HALV TIL 1 KG VEKT PR HUMMER

KOK OPP VANN
HA I 2 GODE SPISESKJEER SALT PR LITER VANN
HA I 1 TOPPET SPISESKJE SUKKER PR LITER VANN
NÅR VANNET KOKER LEGG I HUMMER I GRYTEN
LA VANNET KOKE OPP
SETT NED VARMEN SLIK AT DET ER SÅ VIDT DET BOBLER LITT I VANNET.
TID: 14 MINUTTER
TA STRAKS UT HUMMER AV GRYTE LEGG MED SKALLET NED TIL AVKJØLING
KALD HUMMER ANBEFALES Å DELE I 2 MED SKARP KNIV
TA UT PAVEN SOM LIGGER HELT I BAUEN PÅ HODET, OG STRENGEN SOM MAN SER SOM EN MØRK RENNE I HALEN SOM ER DELT.
DA KAN ALT SPISES I HODET OGSÅ, HODET ER UNDERVURDERT MASSE GOD MAT.

LEGG HUMMERNE PÅ FAT INNTIL HVERANDRE, OG GJERNE PYNT MED PERSILLE OG DILL

TILBEHØR: SPIRALLOFF ELLER LILLESANDSLOFF MAJONES, SITRON.

DRIKKE: EN GOD HVITVIN LITT TØRR GJERNE CHABLIS ELLER EN GOD RIESLING MÅ VÆRE GOD OG KJØLIG
EN EKSTRA SPISS ER Å PYNTE MED LITT MARITIME GJENSTANDER, SOM LITT NOT OG GARNKULER ETC
JEG VIL ANBEFALE BLÅ DUK: DA KOMMER DE FINE RØDE HUMMERNE VELDIG GODT FREM MIDT PÅ BORDET SOM BLIKKFANG.
EN HUMMERAFTEN SKAL VÆRE LITT HØYTIDELIG.
____________________________________________________

LUTEFISK til Jul

600 TIL 700 GRAM PR PERSON MED FISK.

KJØP LUTEFISK OPPBEVAR KJØLIG
TA UT FISKEN FRA KJØLEN.
SKJÆR SKIVENE I 2

LANGPANNE GJØRES KLAR
LEGG HALVE SKIVER MED SKINNET NED LEGG SKIVENE MEST INNTIL HVERANDRE

STRØ GODT MED HAVSALT OVER SKIVENE, NÅR DU TROR DU HAR TATT NOK, STRØ LITT TIL
KVERN PEPPER LETT OVER SKIVENE

LEGG OVER ALUMINIUMSFOLIE
LA STÅ SLIK I 2 TIMER FØR DU SETTER I OVNEN
OVNEN SETTES PÅ 200 GRADER
MIDT I OVNEN I 40 MINUTTER
NÅR DEN ER FERDIG AV MED FOLIEN, DA VIL DU SE SKIVENE ER FINE OG HELE OG AKKURAT FIN KONSISTENS.

TILBEHØR: MANDELPOTETER SKRELLES ETTERPÅ KOKT

ERTESTUING
BACONFETT PS ANBEFALER IKKE FOR SALT BACON, DA MAN HAR LITT SALTSMAK I LUTEFISKEN

DRIKKE:
JULEBRUS ELLER TOMTEBRYGG ELLER GODT ØL OG EN LIDEN GOD AKEVITT

LYKKE TIL

HILSEN

HUMMER og LUTEFISKELSKER :EINAR DANIELSEN